Testovanie : Zendium Complete Protection

Ahojte pred pár dňami som dostala možnosť testovať zubnú pastu Zendium Complete Protection. Zapojila som sa do "súťaže" o testovanie tejto pasty a teda toto je moja prvá sponzorovaná recenzia . Nikdy som recenziu o zubnej paste na mojom blogu nerobila ale  som rada, že som sa o ústnej dutine a jej starostlivosti dozvedela viac. Nikdy ma nejak nenapadlo zaoberať sa zložením pást, no teraz keď viem aké je napríklad penenie nepriaznivé som rada, že som pastu Zendium spoznala. 





Prišla hneď ráno kuriérom v celkom veľkej krabici, ktorá bola ale hrozne ľahká. A tak som bola zvedavá či tam vôbec niečo je. :)




Obal
Obal bolo to prvé čo ma zaujalo. Samozrejme dôležité je vnútro ale musím uznať, že Zendium pasta je zo všetkých pást najväčšia fešanda :D Možno kvôli svojej škandinávskej jednoduchosti. 



Konzistencia
Na umývanie vám postačí ako aj pri iných pastách vytlačiť malé množstvo podobné hrášku. Môžete mať však pocit, že je to málo , pretože táto pasta neobsahuje penotvornú látku nazývanú SLS ( Sodium Lauryl Sulphate ) . Táto látka v iných pastách odmastňuje jazyk,sliznicu ústnej dutiny a aj sklovinu zubov a tak môžu narušiť prirodzenú mikroflóru úst. 



Čo obsahuje ?
Hlavnými zložkami sú tri enzými, ktoré posilňujú obranyschopnosť ústnej dutiny. Pôsobia antibakteriálne a tým chránia zuby a ďasná.  
Obsahujú tiež proteíny a tie zas potláčajú rast bakterií v ústach, ktoré by tam nemali byť a ktoré spôsobujú zápach z úst.
Okrem toho obsahuje fluorid, ktorý posilňuje sklovinu a chráni pred zubným kazom. 



Akú má zubná pasta Zendium chuť ? 
Jednou z pozitívnych vlastností tejto pasty je jej neutrálna chuť. Hneď po umytí zubov si môžete dať kávu alebo džús. Čo je úplne super :)

Bieli zuby ?
Oficiálne sa tým neprezentuje ale ja som mala pocit bielších zubov. 

Ako dlho vydrží po paste Zendium svieži dych ? 
Po umytí zubov máte pocit neutrálnej sviežosti, ktorá vám potrvá až kým si niečo nezobnete :)

Ako pôsobí na citlivé zuby ?
Ja mám už nejakú dobu s týmto problém. Používam na to jednu pastu, ktorá mi pomáha a to mi stačí si ju dať raz za 2 týždne a môžem piť aj studené aj teplé a nič ma nebolí. 
S touto pastou Zendium sa mi bohužial po prvom použití citlivosť vrátila a pri jej používaní sa to len zhoršovalo. Môj priateľ tiež túto pastu skúšal ale on problém s citlivosťou zubov nemal. Nie nadarmo sa hovorí 100 ludí, 100 chutí.

Ako teda hodnotím pastu Zendium Complete Protection ? 
Vzľadom na to, že som po tejto paste mala problém s citlivosťou dám šancu ešte variante na citlivé zuby, ktorú som na stránke www.zendium.sk našla. 
Páči sa mi, že nepení ako iné zubné pasty aj keď som to zo začiatku brala ako negatívum. Ďalej sa mi tiež páči, že nerobí nepríjemnú chuť v ústach a neznepríjemňuje mi rannú kávu :) ... To či chráni ústnu dutinu nemôžem priamo dokázať ale viem, že som s ďasnami počas používania nemala žiaden problém. 


Vzhľadom na nepríjemnú citlivosť môžem túto pastu hodnotiť 8/10

#test_zendium







Komentáre